mandag 14. oktober 2013

Filmproduksjon 14. oktober

De neste to ukene skal vi jobbe med filmproduksjon. Vi skal lage en fortelling med hovedfokus på Hollywoodmodellen, og vi kan velge mellom de ulike måtene vi kan lage det på: kortfilm, stopmotion/animasjon eller dokumentar hvor historiefortelling med filmatiske komposisjoner, utsnitt og virkemidler skal brukes. 
Vi kan være alene, i par og vi kan være maks fire. Alle skal ha en funksjon i gruppen og det er ulike oppgaver som må fordeles: regi, script, kamera og lyd. Først lager alle et manus, storyboard eller shotlist og blogger det individuelt. Gjennom hele prosessen skal vi blogge om hva vi har gjort de ulike dagene. Forarbeid og selve filmingen skal samarbeides med hele gruppa. Etterarbeid og redigering skal gjøres individuelt. Den endelige filmen skal vare i maks tre minutter, altså maks tre sider med manus. 

Det skal være en spenningsfilm som må inneholde disse punktene: 
  1. Anslag
  2. Konflikt
  3. Løsning 
  4. En protagonist med karakterutvikling
  5. En antagonist 
Denne historiefortellingen skal ha fokus på manus og lys, fortellerteknikk blir viktig i denne perioden. Dramaturgi, plott, lysteknikk og bildeutsnitt er viktig for å hvordan vi som filmskapere vil uttrykke historien. Det er utrolig viktig å sette sammen alt til en sammenhengende historie og at publikum blir holde engasjerte og interesserte. 

Gjennom denne perioden skal jeg kunne:
  1. Bruke fortellerteknikk til å skrive et filmmanus 
  2. Bruke lyssetting som fortellerteknisk virkemiddel
  3. Bruke filmatiske virkemidler som utsnitt, lyd og klipp for å fremheve hva du ønsker å fortelle

Jeg er på gruppe med Kim og Eline, og vi skal lage kortfilm. Foreløpig er planen at Kim har regi og script, Eline har lyd og jeg har kamera. Alle samarbeider med manus, planlegging og lyssetting. Jeg er da kameramann, noe som jeg ikke har vært før. Da må jeg tenke nøye gjennom bruken av bildeutsnitt, vinkler, komposisjon, fokus og kameraføring. Ulike teknikker kan brukes ekstra mye for å virkelig få fram budskapet, for eksempel hvis noen er i sjokk kan bildet zoome raskt inn på ansiktet til personen. Det gjelder å ha de kamerainnstillingene som virker mest naturlig i de bestemte situasjonene, og alt må passe sammen. Bevegelser osv. som vises fra forskjellige vinkler skal henge sammen, hvis ikke blir det hakkete og det skaper forvirring. 

Til denne oppgaven har vi en foreløpig idé til handling. Person(A) er i minibanken, taster inn PIN-koden og tar ut litt penger. Person(B) står bak og ser koden til A. A er ferdig, legger kortet og pengene i jakkelommen. B stjeler diskret kortet og pengene til A, og går til minibanken. B taster inn koden og tar ut mye penger. A merker at kortet er vekke, men finner tyven på et eller annet vis. Vi vet at vi må videreutvikle idéen, gjerne mer realistisk og alvorlig. Hovedpoenget er å skape spenning ved en konflikt og konfliktopptrapping for så å løse problemet på en god måte. Utfordringen er å lage en god historie på mindre enn 3 min som både er interessant og spennende. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar