fredag 7. september 2012

Denne ukas dagsorden


      Mediene setter dagsordenen. Jeg har beskrevet nærmere om hva det vil si og om denne ukas dagsorden. 

Begrepet dagsorden betyr sakliste. Det at mediene setter setter dagsorden vil si at mediene har stor innflytelse på hvilke saker publikum skal være opptatt av. De bestemmer hva de skal informere folk om. Mediene har stor makt når det gjelder hvordan nyheter og saker blir framstilt på til publikum. Har først én nyhetsredaksjon publisert en ny og interessant sak, følger de andre nyhetsredaksjonene etter, og derfor er det ofte samme sak i flere medier. 

Bildene er fra dagbladet.no


Denne ukens dagsorden har blitt veldig preget av Sigrid-saken. Det skjer mange forsvinningssaker i året i Norge, men denne har fått ekstra mye oppmerksomhet. I begynnelsen handlet det mye om den 16-år gamle jenta Sigrid sin forsvinning. Det gikk døgn og uker før de endelig fant henne, men det var som mange fryktet. Sigrid ble funnet død denne uken, så mediene har skrevet mye om dette og om personene som er siktet for drapet. 

Ellers denne uka har det også vært snakk om presidentvalget i USA, kampen mellom Obama og Romney og dårlige eller gode taler. 




b

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar